عمل طريقة الفراخ المشوية في الفرن بدون فحم
تعتبر وصفة سهلة لعمل طريقة عمل الفراخ المشوية فى الفرن بدون الفحم ، نتعرف على طريقة عمل الفراخ المشوية في الفرن فى البيت بتتبيلة مميزة وصفات المختلفة مثل المطاعم و أكثر من لذيذة ل طريقة عمل الفراخ المشوية .
ازاى نعمل الكفتة المشوية على طريقة الحاتى فى المنزل مش هتحتاجى تشترى من برة
مقادير الفراخ المشوية في الفرن
- دجاجة كاملة مقطعة إلى 4 قطع.
- 6 ملاعق كبيرة زيت.
- 2 ملعقة كبيرة كاتشب.
- ملعقة صغيرة بصل باودر.
- ملعقة صغيرة بابريكا.
- ½ ملعقة صغيرة ثوم باودر.
- ملح وفلفل أسود.
طريقة تحضير الفراخ المشوية في الفرن
- ايفي الدجاج وقلبي، ثم ضعي الوعاء في الثلاجة لمدة ساعتين.
- سخني الفرن عند درجة حرارة 200، واتركيه لمدة 30 دقيقة قبل وضع الدجاج.
- ضعي الدجاج على شبك الفرن بحيث يكون اتجاه الجلد لأسفل.
- ضعي على الشبكة السفلية من الدجاج صينية مملوءة بالماء المغلي، واتركي الدجاج لمدة 40 دقيقة.
- اقلبي الدجاج على الجهة الأخرى، واتركيها لمدة 30 دقيقة.
- لا تصنعي بعض الفتحات في الدجاج.
- في وعاء كبير، ضعي الزيت والكاتشب والثوم والبصل والملح والفلفل الأسود، وقلبي جيدًا.
- أضجعلي الماء في الصينية يجف.
طريقة عمل الفراخ المشوية على الفحم زي المحلات
- دجاجة صحيحة
- زيت
- سماق
- كاري
- زعتر جاف
- بصلة مبشورة
- شطة
- خل
- ليمون
- زبادي
- صلصة طماطم
- ملح
- فلفل
طريقة عمل الفراخ المشوية زي المحلات
- يخلط الزبادي مع الصلصة وعصير الليمون والخل والشطة، لعمل فراخ مشوية
- تضاف البهارات والزعتر والبصل والملح والفلفل والزيت
- تفتح الدجاج\ة على شكل فراشة وتوضع عليها التتبيلة وتحشى بين الجلد واللجم
- توضع في صينية بها القليل من الزيت، وضيفي عليها باقي التتبيلة وادخليها الفرن حتى تمام النضج
- إزالة الفويل من فوق الدجاج وتوضع عليها فحمة وتطفأ بالزيت وتقدم
- 5. نُقدّم مُباشرة مع سلطة الطحينة والثومية، وبالهناء والشفاء
طريقة عمل الفراخ المشوية في البيت
المكونات
- فرخة
- 1بصلة متوسط
- 5 فصوص ثوم
- معلقة فلفل اسود
- ملعقة ملح
- 1/2 معلقة كمون
- 1/2 معلقة كزبرة نشفة مطحونة
- 1/4 معلقة شطة حمرا
- وورق لورى
- جوز الطيب
- معلقتان صلصة
- ليمونة
طريقة التحضير
- نقوم بغسل الفراخ بالماء الفاتر جيداً ودعكها باللبمون الملح منن داخل االخارج حتي نقضي على رائحة الزفرة .
- بعد مرور ساعة نقوم بتتبيل الفراخ البصل والتوم المفري وجيع البهارات المذكورة في المكونات
- نضعها ليلية كاملة في التلاجة أو على الافل ساعتين تلاتة
- ثم نقوم بعد ذلك بوضع الفرخة المتبلة للزجاجة علييه بوضع ماء بداخل الزجاج , ثم نقوم باحضار صينية ونضع عليها الزجاجة في المنتصف مع اضافة القليل م الماء بداخل الصنينةف
- بع ذلك ندخلها الفرن على درججة حرارة 360 درجة ونتركها حتى تستوي وتأخذ اللون الذهبي , نقوم باخراجها من الزجاج وتقدم ساخنة
طريقة عمل الفراخ المشوية بدون فرن
المكونات
- فرخة مقطعة
- – بصلة مبشورة
- ثوم مهروس
- – ثمرة طماطم
- – معلقة خل
- – ليمون
- – معلفتين زبادي
- – مملح
- – ففل اسمر
- – سمماق
- – زنجبيل
طريقة التحضير
- نقطع الفراخ لقطع صغيرة ونقوم بتنظيفها جيداً
- ثم تتبل بالبصل المبشور والتوم مهروس وعصير الطماطم وخل ولمون ومعلقتين زبادى و ملح وفلفل اسمر و سماق وزنجبيل “ونضعها فى التلاجة ليلة كاملة .
- في اليوم التالي نضعها داخل صينية ونضعها على عين البوتجاز وتغطيتها وتهدئة النار عليها .
- ونتركها لمدة ساعة او اقل حتى تتشرب التتبيلة .
- وبعد ان تستوي نضعها تحت شواية الفرن عشر دقايق