أخر الاخبار

وصفات عمل الفراخ المشوية بتتبيلة الحاتى فى الفرن و بدونه

عمل طريقة الفراخ المشوية في الفرن بدون فحم

تعتبر وصفة سهلة لعمل طريقة عمل الفراخ المشوية فى الفرن بدون الفحم ، نتعرف على طريقة عمل  الفراخ المشوية في الفرن فى البيت بتتبيلة مميزة وصفات المختلفة مثل المطاعم و أكثر من لذيذة ل طريقة عمل الفراخ المشوية  .

ازاى نعمل الكفتة المشوية على طريقة الحاتى فى المنزل مش هتحتاجى تشترى من برة

تتبيله الفراخ المشويه


مقادير الفراخ المشوية في الفرن

  • دجاجة كاملة مقطعة إلى 4 قطع.
  • 6 ملاعق كبيرة زيت.
  • 2 ملعقة كبيرة كاتشب.
  • ملعقة صغيرة بصل باودر.
  • ملعقة صغيرة بابريكا.
  • ½ ملعقة صغيرة ثوم باودر.
  • ملح وفلفل أسود.

طريقة تحضير الفراخ المشوية في الفرن

  • ايفي الدجاج وقلبي، ثم ضعي الوعاء في الثلاجة لمدة ساعتين.
  • سخني الفرن عند درجة حرارة 200، واتركيه لمدة 30 دقيقة قبل وضع الدجاج.
  • ضعي الدجاج على شبك الفرن بحيث يكون اتجاه الجلد لأسفل.
  • ضعي على الشبكة السفلية من الدجاج صينية مملوءة بالماء المغلي، واتركي الدجاج لمدة 40 دقيقة.
  • اقلبي الدجاج على الجهة الأخرى، واتركيها لمدة 30 دقيقة.
  • لا تصنعي بعض الفتحات في الدجاج.
  • في وعاء كبير، ضعي الزيت والكاتشب والثوم والبصل والملح والفلفل الأسود، وقلبي جيدًا.
  • أضجعلي الماء في الصينية يجف.

طريقة عمل الفراخ المشوية على الفحم زي المحلات

  • دجاجة صحيحة  
  • زيت
  • سماق  
  • كاري  
  • زعتر جاف  
  • بصلة مبشورة  
  • شطة  
  • خل  
  • ليمون  
  • زبادي  
  • صلصة طماطم  
  • ملح  
  • فلفل

طريقة عمل الفراخ المشوية زي المحلات

  • يخلط الزبادي مع الصلصة وعصير الليمون والخل والشطة، لعمل فراخ مشوية
  • تضاف البهارات والزعتر والبصل والملح والفلفل والزيت
  • تفتح الدجاج\ة على شكل فراشة وتوضع عليها التتبيلة وتحشى بين الجلد واللجم
  • توضع في صينية بها القليل من الزيت، وضيفي عليها باقي التتبيلة وادخليها الفرن حتى تمام النضج
  • إزالة الفويل من فوق الدجاج وتوضع عليها فحمة وتطفأ بالزيت وتقدم
  • 5. نُقدّم مُباشرة مع سلطة الطحينة والثومية، وبالهناء والشفاء

طريقة عمل الفراخ المشوية في البيت

المكونات

  • فرخة
  • 1بصلة متوسط
  • 5 فصوص ثوم
  • معلقة فلفل اسود
  • ملعقة ملح
  • 1/2 معلقة كمون
  • 1/2 معلقة كزبرة نشفة مطحونة
  • 1/4 معلقة شطة حمرا
  • وورق لورى
  • جوز الطيب
  • معلقتان صلصة
  • ليمونة

طريقة التحضير

  • نقوم بغسل الفراخ بالماء الفاتر جيداً ودعكها باللبمون الملح منن داخل االخارج حتي نقضي على رائحة الزفرة .
  • بعد مرور ساعة نقوم بتتبيل الفراخ البصل والتوم المفري وجيع البهارات المذكورة في المكونات
  • نضعها ليلية كاملة في التلاجة أو على الافل ساعتين تلاتة
  • ثم نقوم بعد ذلك بوضع الفرخة المتبلة  للزجاجة علييه بوضع ماء بداخل الزجاج , ثم نقوم باحضار صينية ونضع عليها الزجاجة في المنتصف مع اضافة القليل م الماء بداخل الصنينةف
  • بع ذلك ندخلها الفرن على درججة حرارة 360 درجة ونتركها حتى تستوي وتأخذ اللون الذهبي , نقوم باخراجها من الزجاج وتقدم ساخنة

طريقة عمل الفراخ المشوية بدون فرن

المكونات

  • فرخة مقطعة 
  • – بصلة مبشورة
  • ثوم مهروس 
  • – ثمرة طماطم 
  • – معلقة خل
  •  – ليمون 
  • – معلفتين زبادي 
  • – مملح 
  • – ففل اسمر 
  • – سمماق
  •  – زنجبيل

طريقة التحضير

  • نقطع الفراخ لقطع صغيرة ونقوم بتنظيفها جيداً
  • ثم تتبل بالبصل المبشور والتوم مهروس وعصير الطماطم  وخل ولمون ومعلقتين زبادى و ملح وفلفل اسمر و سماق وزنجبيل “ونضعها فى التلاجة ليلة كاملة .
  • في اليوم التالي نضعها داخل صينية ونضعها على عين البوتجاز وتغطيتها وتهدئة النار عليها .
  • ونتركها لمدة ساعة او اقل حتى تتشرب التتبيلة .
  • وبعد ان تستوي نضعها تحت شواية الفرن عشر دقايق





حجم الخط
+
16
-
تباعد السطور
+
2
-